3 d’oct. 2010

La directiva europea entra en acció...

Comencen els cursos obligatoris per formar els responsables de correfocs i colles de diables

Després de crítiques, polèmica i manifestacions de protesta, la directiva europea sobre material pirotècnic comença a fer efecte. Responsables de colles de diables i bestiaris han estrenat els cursos que marca la normativa i el decret espanyol que regula les festes del foc. Són els primers dels 1.500 membres de colles que manipulen foc i pirotècnia que hauran de rebre la formació. Després ells seran els encarregats de transmetre-la a la resta dels grups que actuen al país.
Per poder continuar participant en correfocs i festes que utilitzen el foc, els membres de les colles de diables i bestiaris hauran de fer un curs de formació per adequar-se al nou reglament d'articles pirotècnics.

La normativa espanyola, que ha hagut d'adaptar la directiva europea sobre l'ús de pirotècnia, ha reconegut l'excepcionalitat cultural d'aquestes manifestacions però obliga les colles a acreditar una formació reglada en aquest sentit.

Els primer cursos ja han començat a Barcelona, i han reunit un centenar de responsables de colles. La majoria tenen molts anys d'experiència i es plantegen el curs amb diferent grau d'interès. Hi ha qui considera que no n'aprendran gaire i entenen el curs com un pur tràmit, però d'altres valoren poder obtenir una formació que els acrediti.

Fins al març del 2011 es preveu formar uns 1.500 responsables de grup de tot Catalunya. Després, aquests seran els encarregats de donar la formació a la resta d'integrants de les colles. Font: 3cat24

1 comentari:

Anònim ha dit...

estem intentant apedeçar el que els polítics no van fer en el seu dia... gran frase!